Socialförvaltningen, Individ- och familjeomsorg

Haparanda är spännande. Vi har ett unikt samarbete med tvillingstaden Torneå vilket ger oss 32 000 invånare och gränslösa möjligheter. Här möts svenska och finska språken och kulturerna, gränshandeln, älven, havet och en livlig ström av människor.

Vi gillar våra medarbetare och värnar om en bra arbetsmiljö genom att erbjuda friskvårdssatsningar och en rökfri arbetstid. Du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner.   

Var med och gör skillnad!

Dina arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som har erfarenhet av arbete som familjerättssekreterare. Som familjerättssekreterare utför du, på uppdrag av bl a domstol, upplysningar, utredningar gällande vårdnad, boende och umgänge enligt Föräldrabalken, FB. Utredningsuppdragen kan också gälla adoption av olika slag samt namnärenden. Uppdraget består också av att leda samarbetssamtal ha informationssamtal. Vi träffar ofta par där konflikten är hög. I förekommande fall upprättar du även avtal. I ditt uppdrag ingår även att handlägga faderskapsutredningar och handlägga umgängesuppdrag.

Hos oss finns utvecklingsmöjligheter i form av handledning, utbildning och nära arbetsledning i form av en enhetschef samt ett lärande klimat i arbetsgruppen.

Din profil 

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, har erfarenhet av att arbeta med familjerätt och av att samtala med barn. Du kan uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift och har god kännedom om hur rådande lagstiftning ska tillämpas.

Som familjerättssekreterare behöver du ha god förmåga att hantera ett stort utredningsmaterial och förmåga att analysera materialet. I rollen som samtalsledare i samarbetssamtal är det viktigt med ett väl förankrat barnperspektiv och vi ser gärna att du har erfarenhet av konflikthantering.

Vi söker en medarbetare som har en del livserfarenhet, är trygg och stabil i dig själv, har god serviceförmåga och kan bidra till en jämställd service och ett gott bemötande av våra invånare i Haparanda. Som person är du är ansvarstagande, lyhörd, reflekterande och flexibel. Du är prestigelös och kreativ och kan arbeta i en miljö där det stundtals kan vara ett högt tempo. Du är serviceinriktad och har självklart barnperspektivet i fokus och är lojal mot verksamhetens mål. Du är självständig, tar initiativ, noggrann och uppnår resultat. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en öppen och positiv attityd, är strukturerad och har god samarbetsförmåga. Du är stresstålig och vågar pröva nytt. Du är empatisk och opartisk i ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Hos oss får du får ett meningsfullt arbete och blir en viktig medarbetare.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av familjerätt, myndighetsutövning samt har kunskaper om lagstiftning såsom SOL, FB, LVU, LVM. Meriterande om du även behärskar finska.

Krav

Utdrag ur polisens belastningsregister krävs för denna tjänst. Körkort är ett krav.

Anställningen

Anställningen är en visstidsanställning fram till 30 juni 2024, med ev möjlighet till förlängning. Viss beredskapstjänstgöring kommer att ingå i anställningen.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag! Rekrytering kan ske under processens gång.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Haparanda
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/90
Kontakt
  • Maarit Jacobsson, vxl.0922-26000
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare nås via kommunens växel, Vxl:0922-26000
Publicerat 2023-10-09
Sista ansökningsdag 2023-11-30

Tillbaka till lediga jobb