Socialförvaltningen, Individ- och familjeomsorg

Haparanda är spännande. Vi har ett unikt samarbete med tvillingstaden Torneå vilket ger oss 32 000 invånare och gränslösa möjligheter. Här möts svenska och finska språken och kulturerna, gränshandeln, älven, havet och en livlig ström av människor.
Vi gillar våra medarbetare och värnar om en bra arbetsmiljö genom att erbjuda friskvårdssatsningar och en rökfri arbetstid. Du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner.    

Vill du vara med i processen att skapa Sveriges bästa socialtjänst? Då ska du söka dig till oss!

Haparanda är en liten härlig gränsstad med många möjligheter inom kultur och fritid. Haparanda Stad erbjuder en fantastisk kostnads fri och kvalitativ barnomsorg och skola för våra barn och ungdomar. Här kan du njuta av en underbar skärgård och väl omhändertagna skoter samt elljus spår.

Haparanda erbjuder även bra möjligheter till att uppfylla dina drömmar om boende.

 

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har likvärdig utbildning enligt Socialstyrelsens krav. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Kunskaper om socialtjänstlagstiftningen arbete inom skolan samt MI, BBIC som utredningsmetod är önskvärt med ej ett krav.

Vi ser att du har goda kunskaper om socialtjänstens arbete och skolans arbete inom elevhälsans område. Har lätt till att ta initiativ, sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Vi värdesätter högt din förmåga att se möjligheter istället för hinder, liksom att du har tålamod, god förmåga att samverka och har en positiv livssyn. Att du är strukturerad, flexibel, stresstålig, har en god samarbetsförmåga och ett gott bemötande. Du ska vara empatisk men med ett professionellt förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Hos oss får du får ett meningsfullt arbete och blir en viktig medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER

Ungdomssekreteraren arbetar med tidigt förebyggande frågor kring barn och ungdomar och dess nätverk. Ungdomssekreterare arbetar som Haparanda Stads alkohol och drog förebyggare bland ungdomar.

Ungdomssekreteraren fungerar som en länk mellan socialtjänst, skola och polis gällande arbete med ungdomar i riskzon med placering på kommunens öppenvårdsenhet och på polisstation.

Utöver skolan och polisen är bland annat kommunens ungdomsverksamhet, fritid samt kultur sektorn ungdomssekreterarens naturliga samverkanspartners.

Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Utdrag ur polisens belastningsregister krävs.

Inför rekryteringsarbetet har vi i Haparanda stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med media säljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Efter överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haparanda
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2018/113
Kontakt
  • Marie Segerlund, biträdande Enhetschef , 0922-26000
  • Katri Herala, samordnare öppenvård, 0922-26000
  • Lena Keisu Gard, chef för elevhälsa, 0922-26000
Facklig företrädare
  • Facklig representant nås via växel, 0922-26000
Publicerat 2018-11-09
Sista ansökningsdag 2018-11-23

Tillbaka till lediga jobb