Kommunledningsförvaltningen, Tillväxtenheten

Haparanda är spännande. Vi har ett unikt samarbete med tvillingstaden Torneå vilket ger oss 32 000 invånare och gränslösa möjligheter. Här möts svenska och finska språken och kulturerna, gränshandeln, älven, havet och en livlig ström av människor.
Vi gillar våra medarbetare och värnar om en bra arbetsmiljö genom att erbjuda friskvårdssatsningar och en rökfri arbetstid. Du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner.    

Kommunledningsförvaltningen tar initiativ och driver kommunens strategiarbete, erbjuder medborgarna god service, driver en effektiv och ekonomisk förvaltning med en god personalpolitik, följer upp resultat och sammantaget stimulera till en offensiv utveckling. Kommunledningsförvaltningen har till uppgift att förverkliga de mål och inriktningar kommunstyrelsen har.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att arbeta för utveckling och tillväxt i kommunen genom att bidra till fler arbetstillfällen i kommunen. Du bidrar till ett gott näringslivsklimat genom samverkan mellan näringslivet och berörda verksamheter. I uppdraget ingår förutom näringslivsutveckling även landsbygds- och besöksnäringsutveckling.

Du ser det kommunala uppdraget i ett helhetsperspektiv och bidrar aktivt till att stärka vårt varumärke. Du har god förmåga att strategiskt driva verksamheten mot uppsatta mål, följa upp och levererar resultat. Du har god förmåga att initiera, driva och genomföra projekt, förankra idéer, är lyhörd samt har fallenhet att bygga nätverk.

Som näringslivschef har du budget och personalansvar för din enhet.

Befattningen är placerad på kommunledningsförvaltningen, och direkt underställd kommundirektören. Du ingår i den kommunövergripande ledningsgruppen.

 

Personliga egenskaper

Du förstår den kommunala beslutsprocessen och som ledare och person är du strategisk, kommunikativ och utvecklingsorienterad. Du uppskattar att vara en representant för kommunen, både i små informella möten och i större officiella sammanhang. Du trivs i rollen att informera, kommunicera och presentera, inför såväl investerare, företagare, politiker och kommunens invånare.

Du är en drivande person som bygger långsiktiga relationer genom att upprätta en god kommunikation, vara affärsmässig och lyhörd.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Krav

Vi söker dig som har en för tjänsten relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet. Du har erfarenhet som ledare från näringsliv eller offentlig verksamhet. Du har god kännedom om näringslivets och företagandets verklighet, kultur och villkor. Du har goda kunskaper om turism och besöksnäring och ser möjligheter inom detta område.

Du ska ha lägst B-körkort.

Meriter

Erfarenhet av internationellt arbete och goda kunskaper i finska och engelska är meriterande.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haparanda
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2019/108
Kontakt
  • Lena Ekh, kommundirektör , 0922-26004, 072-5998803
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare nås via kommunens växel, 0922-26000
Publicerat 2019-12-09
Sista ansökningsdag 2020-02-16

Retour aux postes vacants